ke 15.04.2015 klo 18:45 @ Kaukajärvi
SC PirU5 - 4Kirkkonummi Rangers
 (0-0,2-2,3-2) 
1.erä
-
2.erä
28:50 Rangers 0-1 #19 VÄLIMÄKI Saku #73 MUHONEN Mikko
35:56 SC PirU 1-1 #11 LUMMIKKO Risto-Matti #22 TERONEN Tommi
36:29 SC PirU 2-1 #27 RANTANEN Jere #4 KOUTTINEN Kari
37:53 Rangers 2-2 rl #19 VÄLIMÄKI Saku
3.erä
42:47 SC PirU 3-2 #4 KOUTTINEN Kari #13 HAUTALA Niilo
48:20 SC PirU 4-2 #55 VATANEN Sami #83 VARUHIN Joona
54:56 Rangers 4-3 #88 OLLIKAINEN Mikko #4 HAKALA Niko
56:46 Rangers 4-4 #88 OLLIKAINEN Mikko
57:21 SC PirU 5-4 #83 VARUHIN Joona #11 LUMMIKKO Risto-Matti
59:41 Rangers aikalisä

SC PirU: 0x 2min    |    Rangers: 0x 2min

maalivahtiminuutittorjunnatpäästetyttorj.%
Aki Hänninen6021484.00Reaaliaikainen seuranta Salibandyliiton sivuilta. Reaaliaikainen seuranta ja tilastot Tilastopalvelu.fi:ssä. Virallinen ottelupöytäkirja Tilastopalvelu.fi:ssä.

Kaukajärvi, keskiviikkoilta, ottelusarja katkolla SC Pirkanmaa Unitedille ja panoksena nousu salibandyn toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Siinä mielenkiintoiset lähtökohdat otteluun.

Kuten kaksi aiempaakin pudotuspeleissä vastaantullutta joukkuetta, myös Rangersillä on kausia takanaan Salibandyliigassa, joten mistään mikkihiirijoukkueesta ei ollut tälläkään kertaa kyse. Tämä näkyi myös kentällä ja United aloitti ottelun melko varovaisesti. Pelin edetessä pallonhallinta tasoittui mutta kumpikin joukkue puolusti tiiviisti, hyvän asenteen kera ja todelliset huippupaikat olivat kortilla. Parista läheltä piti -tilanteesta huolimatta ensimmäiselle erätauolle mentiin aikalailla oikeutetusti lukemissa 0-0.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi: tarkkaa, kovaa puolustamista eikä kumpikaan dominoinut. Vierasjoukkue taisi olla aavistuksen niskan päällä ja avausmaali nähtiinkin kotijoukkueen päädyssä. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin ajassa 28:50 Rangers-maalin merkeissä. Poikittaissyöttö löysi vapaaksi jätetyn Saku Välimäen, joka sai laukoa käytännössä tyhjään maaliin erinomaisen syötön seurauksena.

Seitsemän minuuttia myöhemmin nähtiin SCP:n tasoitus. Kotijoukkueen nopea vastahyökkäys käynnistyi Tommi Terosen syötöstä vas.laitaan Risto-Matti Lummikolle, jonka tulisen laukauksen Rangers-vahti Jens Beijar torjui eteensä, mutta pallo ilmeisesti kimposi maalille rynnineen Sami Vatasen niskassa olleen puolustajan kautta tyhjään Rangers-rysään ja peli oli tasan. Ja jo seuraavassa vaihdossa United iski uudelleen. Kari Kouttinen tarjoili oikealta mahtavan poikittaissyötön vasempaan laitaan, jossa viime kauden maalitykki Jere Rantanen oli lapa valmiina ja laukoi pirulaiset vastustamattomasti 2-1 johtoon.

Kauaa ei kuitenkaan johto pitänyt, sillä reilu minuutti myöhemmin vierasjoukkueen pelaaja melkeinpä käveli maalipaikkaan ja vaikkei maalinteossa onnistunutkaan, sai vieraat tilanteesta rangaistuslaukauksen. Saku Välimäki nosti pallon hallitusti etuyläkulmaan ja taukolukemiksi 2-2.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tasatilanteesta, mutta kovin pitkään ei tarvinnut seuraavaa maalia odottaa. Erinomaisella pelipäällä olleelle Kari Kouttiselle oli jätetty riittävästi tilaa ja mies näpäytti selkä maalia kohti rystyllään Unitedin 3-2 johtoon. Kun Joona Varuhin tarjoili Sami Vataselle oikeaan laitaan loistavan vetopaikan eikä mies tästä erehtynyt, siirtyi United jo kahden maalin johtoon kun ottelua oli reilut 12 minuuttia jäljellä. Tässä vaiheessa peli oli melko hyvin kotijoukkueen hallussa eikä hätää ollut.

Rangers ei kuitenkaan luovuttanut. Kun peliaikaa oli enää 5 minuuttia jäljellä, pääsi vieraiden Mikko Ollikainen laukomaan vasemmasta laidasta pakin jaloista sen verran ilkeästi, että vaikka kulma olikin pieni, ei SCP-vahti Aki Hänninen ehtinyt laukausta peittämään. Pari minuuttia tästä ja United-leirissä nukahdettiin pahemman kerran: kotijoukkueen vapaalyönti, molemmilla joukkueilla vaihto kesken. Nimeltä mainitsematon SCP-pelaaja antaa omanpään vaparin nopeana, mutta vieruskaverit ovat menossa vaihtoon ja pallon nappaakin Rangersin Ollikainen ja sekuntia myöhemmin mies juhliikin dramaattista 4-4 tasoitusta. Hetkeä aiemmin SCP:llä oli vielä kahden maalin johto eikä omissa minkäänlaista hätää, mutta yhtäkkiä peli olikin taas täysin auki. "Mitäköhän tästä vielä tulee?" yleisössä pohdittiin...

"Lisää draamaa" oli vastaus: seuraava vaihto menossa ja pallo Risto-Matti Lummikolle. RiMa löytää takatolpalle vapaaksi jätetyn Joona Varuhinin, joka jatkaa pallon etukulmasta sisään ja PirU:n uudelleen johtoon kun ottelua on vain reilut kaksi ja puoli minuuttia jäljellä!

Rangers haki tasoitusta, mutta edes aikalisä ei auttanut, sillä United oli päättänyt poistua ottelusta voittajana ja niin se myös teki. Näin voitto kotijoukkueelle 5-4 lukemin ja koko ottelusarja puhtaasti 2-0. Voiton myötä PirU:lle on nyt tarjolla paikka maamme toiseksi korkeimmalta sarjatasolta eli 1.divisioonasta. Melkoinen saavutus joukkueelta, joka kuitenkin on ennen kaikkea "kaveriporukka" eikä mikään suurseura kuten kaikki kolme pudotuspelivaiheessa kaatunutta vastusta (Ilves, HIFK, Rangers).

Valitettavasti tämä voitokas ottelu voi myös olla SC PirU:n viimeinen ottelu. Mikäli seura ei saa täytettyä taloudellisia edellytyksiä pelata 1.divisioonaa (jossa budjetti pitää olla moninkertainen "Kakkoseen" verrattuna), voi seuran uskomaton tuhkimotarina nähdä päätöksensä. Mutta jos näin käy, ei tarina olisi juurikaan parempaa päätöstä voinut saada. Muussa tapauksessa pelit jatkuvat ensi syksyllä sarjaporrasta ylempänä...

1.ketju: Lummikko-S.Vatanen-Varuhin, Ojala-Teronen
2.ketju: Rantanen-Kouttinen-Nousiainen, Hautala-J.Vatanen
3.ketju: Särkimäki-Lahtinen-Laurila
4.ketju: Asikainen-Huttunen-Valkeejärvi

Kari Kouttinen 1+1
Risto-Matti Lummikko 1+1
Joona Varuhin 1+1
Jere Rantanen 1+0
Sami Vatanen 1+0
Niilo Hautala 0+1
Tommi Teronen 0+1


Takaisin ottelut-sivulle